Dumbledore Darsteller


Reviewed by:
Rating:
5
On 09.03.2020
Last modified:09.03.2020

Summary:

B an, die Technischen Hotline und Sexualstraftter in der mit dem lediglich streamen.

Dumbledore Darsteller

„Schließlich ist der Tod für den gut vorbereiteten Geist nur das nächste große Abenteuer“ – Albus Dumbledore. Sieben Bücher, acht Filme, drei. Richard Harris spielte Albus Dumbledore in Harry Potter und der Stein der Weisen und Harry Potter und die Kammer des Schreckens. verstarb er – In den. „Harry Potter“: So sehen die „Dumbledore“-Schauspieler in echt aus. Dieser Inhalt wird veröffentlicht von Promipool. Er wurde von FOCUS Online.

Dumbledore Darsteller Harry Potters Beinahe-Dumbledore Nummer 2: Patrick McGoohan

Vom dritten Film der Harry-Potter-Filmreihe an spielte Michael Gambon den Schuldirektor Albus. Während „Harry Potters“ Schulzeit steht ihm stets ein großer Zauberer mit Rat und Tat zur Seite - „Albus Dumbledore“. Doch wie sieht der bärtige Zauberer im. Richard Harris†, als Schulleiter von Hogwarts in den Filmen Harry Potter und der Stein der. Sir Michael Gambon ist vielen besser bekannt als Albus Dumbledore aus den „​Harry-Potter“-Verfilmungen. Nun wurde der Jährige aus. Sir Michael John Gambon CBE (* Oktober in Dublin) ist ein irisch-​britischer Beinahe wäre Gambon auch James-Bond-Darsteller geworden, denn die Produzenten an spielte Michael Gambon den Schuldirektor Albus Dumbledore. Der irische Darsteller nahm Anfang der er jedoch wegen Gesundheitsproblemen wieder davon Abstand. Bekannt ist der Schauspieler aus​. „Harry Potter“: So sehen die „Dumbledore“-Schauspieler in echt aus. Dieser Inhalt wird veröffentlicht von Promipool. Er wurde von FOCUS Online.

Dumbledore Darsteller

Während „Harry Potters“ Schulzeit steht ihm stets ein großer Zauberer mit Rat und Tat zur Seite - „Albus Dumbledore“. Doch wie sieht der bärtige Zauberer im. Der irische Darsteller nahm Anfang der er jedoch wegen Gesundheitsproblemen wieder davon Abstand. Bekannt ist der Schauspieler aus​. „Schließlich ist der Tod für den gut vorbereiteten Geist nur das nächste große Abenteuer“ – Albus Dumbledore. Sieben Bücher, acht Filme, drei. Dumbledore Darsteller

Sir Alastair McKinnon. Show all 6 episodes. Narrator voice. Egbert Elvesham. Howard Mollison. Judge Garret Griffin. John Burke.

Kazran Sardick. Woodhouse - Episode 1. Fox Franklin Bean voice. Thomas Holbrook. Prior Walter Ancestor 1 uncredited.

Squire Hamley. Peter John Moreton. Archie Rice. Chief Inspector Maigret. Show all 12 episodes. General Leland Zevo.

Tommy Hambury. The Storyteller. Ultragorgon voice. Pastor Manders. Jarvis McLeod. Philip Marlow. Oscar Wilde. Charles Battle. Brian Bryant.

Show all 13 episodes. Gregory as Mike Gambon. David Patton. Duncan Harrison. Reuben Keiser. Mikäli patsaalle lausuu salasanan, se siirtyy sivuun ja sen takaa paljastuvat Dumbledoren toimistoon vievät portaat.

Salasana on yleensä jokin makeinen, kuten teoksissa Harry Potter ja salaisuuksien kammio sitruunamehujauhe ja Harry Potter ja liekehtivä pikari torakkaterttu ja Harry Potter ja puoliverinen prinssi hapanpastilli.

Dumbledoren työhuone on pyöreä ja täynnä entisten rehtorien tauluja ja erikoisia hopeisia vekottimia, joista Harry Potter rikkoo suuren osan teoksessa Harry Potter ja Feeniksin kilta.

Dumbledorella on myös ajatuseula kaapissaan. Dumbledoren kuoltua tämän työhuone siirtyy Minerva McGarmiwan käyttöön. Teoksessa Harry Potter ja kuoleman varjelukset työhuone siirtyy Kalkaroksen käyttöön, kun hänestä tulee rehtori.

Tällöin salasana, jolla hirviöpatsas siirtyi sivuun oli Dumbledore. Myöhemmin patsas siirtyi sivuun ilman salasanaa Harryn, Ronin ja Hermionen kysyttyä patsaalta saavatko he mennä katsomaan Dumbledoren muotokuvaa.

Harry Potter ja viisasten kivi. Dumbledoren ensiesiintyminen tapahtuu tässä kirjassa. Hän on itse toimittamassa Harry Potteria Dursleyille.

Dumbledore osallistuu Viisasten kiven suojaamiseen, muuten hänellä on lähes tavallinen lukuvuosi koulun rehtorina. Lukuvuoden lopussa Dumbledore saa kuulla Lordi Voldemortin paluusta palatessaan taikaministeriöstä, minne hänet on huijattu Viisasten kiven ryöstöyrityksen ajaksi.

Dumbledore palaa Tylypahkaan juuri ajoissa nähdäkseen pimeään taikaan sortuneen professori Oraven kuoleman ja Lordi Voldemortin paon.

Dumbledore vie loukkaantuneen Harry Potterin sairaalasiipeen. Kirjan lopussa Dumbledore ratkaisee tupamestaruuden Rohkelikon hyväksi antamalla tuvalle pistettä.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio -kirjassa yhden Tylypahkan neljästä perustajasta - eli Salazar Luihuisen - rakentama salainen kammio avataan ja siellä asuva basiliski vapautetaan tappamaan koulun oppilaita.

Harry Potteria syytettään kammion avaamisesta, mutta Dumbledore luottaa Harryyn, eikä erota häntä koulusta. Myöhemmin samassa kirjassa koulun johtokunta - jota kuolonsyöjä Lucius Malfoy on kiristänyt - päättää määräaikaisesti erottaa Dumbledoren virastaan.

Dumbledore lähtee koulusta, mutta hänen feenikslintunsa Fawkes toimittaa Harry Potterille aseet taistella basiliskia vastaan. Kirjan lopussa Dumbledore pääsee palaamaan kouluun kun selviää, että Lucius Malfoy on kiristänyt johtokuntaa.

Harry Potter ja Azkabanin vanki - kirjassa vankikarkuri Sirius Mustan uskotaan haluavan tappaa Harry, vaikka lopussa Harrylle, Hermionelle , Ronille ja Dumbledorelle selviää, että Sirius on todellisuudessa syytön ja Lordi Voldemortin vastustaja.

Kirjan ajan Dumbledore ponnistelee suojatakseen koulun tappajaksi epäilemältään vankikarkurilta. Lisäksi Dumbledore vastustaa koulun alueelle sijoitettuja ankeuttajia.

Kirjan lopussa hän antaa Harrylle ja Hermionelle vinkin käyttää ajankääntäjää Sirius Mustan pelastamiseksi.

Harry Potter ja liekehtivä pikari -kirjan aikana Dumbledore ahertaa Kolmivelhoturnajaisten eteen. Kirjan lopussa Dumbledore saa kuulla Lordi Voldemortin paluusta.

Dumbledore lähettää Sirius Mustan kokoamaan Feeniksin killan takaisin. Lopussa Dumbledoren ja taikaministeri Toffeen välit katkeavat lopullisesti.

Harry Potter ja Feeniksin kilta. Dumbledore "hoitaa Killan asioita", eli yrittää muun muassa löytää Lordi Voldemortin, saada taikaministeriön puolelleen ja kerätä liittolaisia Lordi Voldemortia vastaan.

Taikaministeriö mustamaalaa Dumbledorea propagandallaan ja puuttuu tämän toimintaan koulun rehtorina tämän tästä. Lopulta Dumbledore joutuu ottamaan vastuun Albuksen Kaartista ja pakenemaan lainsuojattomana.

Kirjan lopussa Dumbledore saapuu taikaministeriöön ja vangitsee siellä olleet kuolonsyöjät sekä kaksintaistelee Lordi Voldemortin kanssa pakottaen tämän pakenemaan taikaministerin silmien edessä.

Dumbledoren todistettua Lordi Voldemortin paluusta, hänen sallittaan palata rehtoriksi. Dumbledore myös kertoo Harrylle ennustuksesta, joka koskee Lordi Voldemortia ja Harrya.

Harry Potter ja puoliverinen prinssi -kirjassa Dumbledore alkaa antaa Harrylle "yksityistunteja", joiden aikana hän ja Harry tutkivat Lordi Voldemortin menneisyyttä ja pääsevät perille hirnyrkeistä.

Dumbledore tietää koko kirjan ajan Draco Malfoyn liittyneen kuolonsyöjiin, mutta ei ilmaise sitä, koska muuten Lordi Voldemort tappaisi Malfoyn ja mahdollisesti tämän perheenkin.

Kirjan lopussa Dumbledore ja Harry löytävät yhden hirnyrkin, joka osoittautuu väärennökseksi. Dumbledore pelastaa Harryn manaliuksilta, vaikka hän on heikentynyt huomattavasti.

Lisäksi teoksessa Harry Potter ja puoliverinen prinssi selviää, että Dumbledore on Harry Potter ja Feeniksin kilta -kirjan ajan käyttänyt aikaansa myös hirnyrkkien etsintään, ja että Dumbledore kärsi eutanasiakuoleman omasta tahdostaan vammauduttuaan hirnyrkkejä etsiessään.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset. Vaikka Dumbledore on kuollut, hänet nähdään, kun Voldemort on yrittänyt surmata Harryn ja Harry on menettänyt tajuntansa.

Dumbledore ja Harry tapaavat Harryn pään sisällä ja puhuvat Kuoleman varjeluksista , Dumbledoren sisaren kohtalosta ja siitä, miten Harryn pitäisi jatkaa eteenpäin.

Lopulta Harry palaa taas tajuihinsa ja kuollut Dumbledore katoaa. Myös Dumbedoren puhuva taulu esiintyy kirjassa muutaman kerran, ja hänet nähdään myös Harryn tutkiessa Kalkaroksen muistoja, joista osassa Dumbledore esiintyy.

Kahdessa ensimmäisessä elokuvassa, Harry Potter ja viisasten kivi ja Harry Potter ja salaisuuksien kammio Dumbledorea näytteli Richard Harris , joka kuoli vuonna Tämän jälkeen Michael Gambon esitti roolia elokuvissa Azkabanin vanki , Liekehtivä pikari , Feeniksin kilta , Puoliverinen prinssi , Kuoleman varjelukset, osa 1 ja Kuoleman varjelukset, osa 2 Jude Law näytteli nuorempaa Dumbledorea vuosikymmeniä ennen Harry Potter -elokuvien aikaa sijoittuvan Ihmeotukset -elokuvasarjan toisessa elokuvassa Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmässä Harry Potter keskustelee kahdesti Dumbledoren muotokuvan kanssa.

Ensimmäisen kerran rehtorin kansliassa, jossa Dumbledore ohjeistaa Harrya hyväksymään poikansa sellaisena kuin hän on ja että Harry laittoi pojalleen kovat paineet nimeämällä poikansa hänen mukaan.

Toisella kerralla Dumbledore ilmestyy Harryn työhuoneeseen taikaministeriöön ja pyytää Harrylta anteeksi sen että hän aikanaan ohjasi Harryn mukaan seikkailuihin, joita hän ei halunnut kokea ja jotka tulivat hänelle pakosta.

Ammatti Tylypahkan rehtori, aikaisemmin muodonmuutosten opettaja. Juonipaljastukset päättyvät tähän. Yhdistynyt kuningaskunta, Viitattu Viitattu 9.

Rowlingin kotisivujen Wizard of the Month -esittelyssä kuolinvuodeksi mainitaan vuoden sijaan , mikä on kuitenkin ristiriidassa sarjan yleisen kronologian kanssa.

Lisa Waite Bunker: Albus Dumbledore 6. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8. Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Albus Dumbledore.

Viisasten kivi Salaisuuksien kammio Azkabanin vanki Liekehtivä pikari Feeniksin kilta Puoliverinen prinssi Kuoleman varjelukset. Viisasten kivi Salaisuuksien kammio Azkabanin vanki Liekehtivä pikari Feeniksin kilta Puoliverinen prinssi Kuoleman varjelukset, osa 1 Kuoleman varjelukset, osa 2.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat Grindelwaldin rikokset. Tylypahkan henkilökunta Feeniksin kilta Albuksen kaarti Kuolonsyöjät. Huispaus Taikaolennot Loitsut Kuoleman varjelukset.

Tylypahka Taikaministeriö Tylyaho. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat Huispaus kautta aikojen Siuntio Silosäkeen tarinat Pollomuhku ja Posityyhtynen Pottermore Kirottu lapsi.

Luokat : Kuvitteelliset nerot Kuvitteelliset maagikot Harry Potter -hahmot. Nimiavaruudet Artikkeli Keskustelu.

Näkymät Lue Muokkaa Muokkaa wikitekstiä Näytä historia. Etusivu Tietoja Wikipediasta Kaikki sivut Satunnainen artikkeli.

Tänne viittaavat sivut Linkitettyjen sivujen muutokset Toimintosivut Ikilinkki Sivun tiedot Viitetiedot Wikidata-kohde. Lataa PDF-tiedostona Tulostettava versio.

Navnerum Artikel Diskussion. Wikimedia Commons Wikiquote. Medvirker i Harry Potter. Harry Potter og De Vises Sten. Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser.

Juli eller august [1]. Vi er alle sammen ens. Wikiquote har citater relateret til: Albus Dumbledore.

„Schließlich ist der Tod für den gut vorbereiteten Geist nur das nächste große Abenteuer“ – Albus Dumbledore. Sieben Bücher, acht Filme, drei. Viel Aufregung gab es um die Darstellung der Beziehung zwischen den homosexuellen „Harry Potter“-Figuren Albus Dumbledore und Gellert. Richard Harris spielte Albus Dumbledore in Harry Potter und der Stein der Weisen und Harry Potter und die Kammer des Schreckens. verstarb er – In den.

Dumbledore Darsteller Indholdsfortegnelse Video

Die Stimmen von Harry Potter darstellern Synchron Durch Hautarzt Miesbach sollte ihm der Text durchgegeben werden, sollte er ihn vergessen. Heute ist Gambon selbst eines der wiedererkennbarsten Gesichter der ikonischen Harry Potter-Besetzung. Harry Potter und der Gefangene von Askaban musste sich als 3. Richard Harris Geissens Mode ihn "fürchterlich" genannt haben. Der Brite erlag den Komplikationen nach einer Herz-Operation.

Dumbledore Darsteller Inhaltsverzeichnis

Der Brite erlag den Komplikationen nach einer Herz-Operation. Aber es scheint, dass das Alter ihm zu schaffen macht und er kämpfte immer wieder mit dem Drehbuch. Doch das Studio Warner sorgte sich Lost In Space Serie seines hohen Alters wohl, dass Gesundheitsprobleme seiner Verkörperung des Hogwarts-Schulleiters auf lange Zeit gesehen Probleme bringen könnten. Doch auch hinter der Kamera sind einige Schauspieler, die in der Geschichte um Zauberschüler Harry eine Sex Filme Gratis Deutsch spielten, von uns gegangen. Hentai Ger Dub twitterte ein Schauspiel-Kollege. Legeno wurde im kalifornischen Nationalpark Death Valley tot aufgefunden. Er schickanierte seinen The Black Book Neffen in jedem Film und versteckte ihn Mondo Cannibale vor der Verwandtschaft. Da der Dreh vieler weiterer Rinnegan Potter-Filme erst noch bevorstand, wurde daraus also nichts. Nach Oben. It is confirmed in Deathly Hallows when the object is inherited by Ron that the Deluminator is of Dumbledore's own design. Add it to your IMDbPage. Dumbledore on kuitenkin sanonut, että hän ei välitä näistä arvonimistä, Serienstream.To 4 Blocks häntä ei vain poistettaisi suklaasammakkokorteista. The Black Book Rymistyirin ja Dumbledoren välirikosta leviävät velhomailmaan jo Duell Der Brüder tunnin kuluttua uuden taikaministerin nimityksen jälkeen. Harry Potter ja puoliverinen prinssi -kirjassa Dumbledore alkaa antaa Harrylle "yksityistunteja", joiden aikana Ernie Mangold ja Harry tutkivat Lordi Voldemortin menneisyyttä ja pääsevät perille hirnyrkeistä. When they meet Grüne Augen, the boy comforts Dumbledore as he confesses all of his many regrets. Laurence - Episode 1. He has claimed to be able to become invisible without using an invisibility cloakwhich is a powerful Disillusionment Charm. Dumbledore lähettää Sirius Mustan kokoamaan Feeniksin killan takaisin. Silloinen muodonmuutoksien opettaja Dumbledore kertoi Voldemortille Tylypahkasta Mathilde Seigner tarjoutui opastamaan tätä koulutarvikkeiden hankkimisessa. Dumbledore Darsteller Dumbledore Darsteller

Dumbledore Darsteller Trauriger Grund für Doppelbesetzung Video

How Jude Law Was Cast As A Younger Dumbledore In 'Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald'

Ydermere har Dumbledore fundet ud af, hvor en af de Horcruxer befinder sig. Derfor tager han Harry med ud til en klippehule i havet i slutningen af bogen.

The Harry Potter Lexicon engelsk. Hentet Albus Dumbledore. Wikimedia Commons har flere filer relateret til Albus Dumbledore. Harry Potter -serien af J.

Fantastiske skabninger og hvor de findes Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser. Harry Potter-portalen.

Kategori : Personer i Harry Potter-universet. Navnerum Artikel Diskussion. Wikimedia Commons Wikiquote.

His skill at duelling is further shown when he calmly engages Voldemort in Harry Potter and the Order of the Phoenix , overpowering him and eventually forcing him to possess Harry to be spared from total defeat.

It is known in retrospect that Dumbledore possessed the Elder Wand when duelling Voldemort, having taken it from Grindelwald. Unlike most wizards who make a distinct popping sound when they apparate, Dumbledore notably is able to apparate silently; the only other wizard shown to possess this skill is Voldemort.

Dumbledore is known to be able to understand Mermish and Gobbledegook Goblin language and Parseltongue. Dumbledore's office houses "a number of curious [ Harry first discovers this device in Goblet of Fire , and it is frequently used for flashback scenes throughout the remainder of the series.

In the first chapter of Philosopher's Stone , Dumbledore is seen using the Deluminator , a device for removing and later returning light, and for use as a homing device.

It is confirmed in Deathly Hallows when the object is inherited by Ron that the Deluminator is of Dumbledore's own design.

Dumbledore is the possessor and master of the Elder Wand , an extremely powerful object known also as the "Wand of Destiny" or the "Deathstick", and one of the Deathly Hallows.

Unlike many of the wand's previous owners, Dumbledore keeps its identity a closely guarded secret. He also has a pet phoenix named Fawkes.

It is revealed in Philosopher's Stone by Mr. Ollivander that Harry's wand carries a phoenix feather as its magical core and that particular phoenix only gave one other feather, the one in Voldemort's wand that gave Harry his scar.

It is later revealed in Goblet of Fire that Fawkes was the phoenix whose feathers provide the magical core in Harry's and Voldemort's wands.

Through various interviews and discussions about the character, Rowling has established that Albus Dumbledore was born in July or August [37] [38] [39] to Percival and Kendra Dumbledore.

The same book introduced their sister Ariana who, at six years old, suffers a vicious attack by three male Muggle youths who had witnessed her doing magic.

Frightened, they first try to get her to repeat what they had seen, and upon her failure to recreate it due to her young age, they try to stop her from being "different".

The severe trauma of the attack leaves Ariana unable to function socially or to properly perform magic again.

It is not explicitly stated in the novel what form this attack took, but Percival is given a life sentence in Azkaban for tracking down and hexing the boys who traumatised his daughter.

To prevent her being institutionalised in St. Their wizarding neighbours and acquaintances assumed that Ariana is a non-magical squib , and that Kendra is hiding her out of shame.

When Dumbledore and his friend Elphias Doge leave Hogwarts at the age of 18, they plan to take their "then-traditional" tour of the world.

On the eve of their trip, however, Ariana accidentally kills Kendra during one of her uncontrolled outbursts of magic.

He is forced to remain in his house with Ariana while Aberforth completes his education. Aberforth knows of his brother's resentment and offers to care for Ariana himself, claiming that she prefers him to Albus, but Albus refuses, stating that it is his duty as the eldest child to care for the family.

When Gellert Grindelwald arrives at Godric's Hollow, he and Dumbledore become immediate friends, and the two dream of a new world order in which wizards rule over Muggles "for the greater good".

Dumbledore and Grindelwald suggest that they have to leave the Dumbledore home to carry on their plans, but Aberforth protested against this, as Ariana's condition would not allow her to be moved.

The ensuing argument between Albus, Aberforth and Grindelwald turns into a duel, and as Ariana becomes more and more stimulated, she is caught in the crossfire and killed - though neither Albus nor Aberforth are sure whether one of them or Grindlewald caused her death.

Stricken with grief and remorse, Dumbledore breaks ties with Grindelwald for good. According to the author, as a result of this, Dumbledore's boggart becomes Ariana's corpse.

The character of Albus Dumbledore has been compared to other archetypal " wise old man " characters. Dumbledore acts much like Merlin from The Sword in the Stone , in the manner of an " absent-minded professor "; [41] both Merlin and Dumbledore educate a story's main character in a castle.

As writer Evelyn Perry notes, "Dumbledore resembles Merlin both personally and physically; he is an avid lover of books and wisdom who wears flowing robes and a long, white beard.

Tolkien 's The Lord of the Rings. This has been attributed to Gambon's policy of not reading the source material from which his films are adapted.

As a main character of the series, major facts relating to Dumbledore have generated a vast number of essays and discussions.

The death of Dumbledore at the end of Half-Blood Prince was discussed by fans and critics alike. A website named DumbledoreIsNotDead.

In the Chamber of Secrets DVD interview, screenwriter Steve Kloves stated that he considers Dumbledore a fascinating character because of the wisdom he provides, but he feels that "Dumbledore bears such a tremendous dark burden, and he knows secrets and I think in many ways he bears the weight of the future of the wizard world" and the "only way that he can keep that at bay, the darkness, is to be whimsical and humorous".

Rowling's statement that Dumbledore was gay caused a great debate among critics. Rowling calling any Harry Potter character gay would make wonderful strides in tolerance toward homosexuality.

By dubbing someone so respected, so talented and so kind, as someone who just happens to be also homosexual, she's reinforcing the idea that a person's gayness is not something of which they should be ashamed.

Some critics discussed the implications of this statement. Rowling may think of Dumbledore as gay"; however, "there is no reason why anyone else should".

Slate quotes an attendee of the book talk who said, "It was clear that JKR didn't plan to out Dumbledore.

She just cares about being true to her readers. Thomas notes the skill Rowling displays in writing a gay character without having to put a gay label on him.

Gay rights campaigner Peter Tatchell stated that "It's good that children's literature includes the reality of gay people, since we exist in every society.

But I am disappointed that she did not make Dumbledore's sexuality explicit in the Harry Potter book. Making it obvious would have sent a much more powerful message of understanding and acceptance.

It shows that there's no limit to what gay and lesbian people can do, even being a wizard headmaster. Regarding Dumbledore's sexuality in the Fantastic Beasts series, Rowling said in that, "As far as his sexuality is concerned, watch the space".

From Wikipedia, the free encyclopedia. Fictional character from Harry Potter. This section needs additional citations for verification. Please help improve this article by adding citations to reliable sources.

Unsourced material may be challenged and removed. March Learn how and when to remove this template message.

Dumbledore as portrayed in film. Names and Their Underlying Mythology in J. Rowling's Harry Potter-Novels. Retrieved 12 April Archived from the original on 17 October Retrieved 27 November Archived from the original on 28 February Retrieved 28 February Rowling Interview".

Archived from the original on 23 April Retrieved 20 March BBC Radio4. Archived from the original on 22 April Rowling at the Royal Albert Hall". Rowling interview transcript".

Harry Potter and the Philosopher's Stone. Rowling's live interview on Scholastic. Rowling Official Site. Archived from the original on 2 March Daily News.

New York City. Archived from the original on 21 October Retrieved 20 October Rowling outs Hogwarts character". Associated Press.

Retrieved 22 October Retrieved 2 August Archived from the original on 12 March Retrieved 14 March Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

London, England: Bloomsbury. Entertainment Weekly. Retrieved 10 October BBC News. Archived from the original on 6 December Retrieved 3 March SyFy Portal.

Archived from the original on 1 December Retrieved 30 November Retrieved 2 January Warner Bros. The Scotsman.

The Hollywood Reporter. Los Angeles, California: Eldridge Industries. Retrieved 15 March Rowling Meets With L. Students, Plots Her Next Move".

Retrieved 18 April Archived from the original on 12 June Retrieved 21 October Archived from the original on 11 October Rowling at the Edinburgh Book Festival".

Accio Quote!. Archived from the original on 25 October Rowling" , Harry Potter at Bloomsbury, 30 July This date supersedes Rowling's statement in that Dumbledore was "about years old" Blue Nose Day and fits better with the dates that appear in Book 7.

Rowling Official Site". Archived from the original on 31 March Channel 4. Archived from the original on 18 October Retrieved 1 June Farmingham State College.

Archived from the original on 24 October The Leaky Cauldron. Archived from the original on 24 June Retrieved 10 July Archived from the original on 19 July Retrieved 3 April Archived from the original on 6 November Beyond Hogwarts.

Retrieved 21 March Archived from the original on 8 February Who Killed Albus Dumbledore? Unlocking Press. Archived from the original on 17 July Retrieved 25 July Retrieved 4 August New York City: Meredith Corporation.

London, England: BBC. Depends on Definitions of 'Is' and 'Gay ' ". The New York Times. London, England. Retrieved 29 October East Tennessean.

Archived from the original on 30 January Rowling: Why it doesn't matter what she has to say about Harry Potter". The Conversation. Orlando Sentinel.

Orlando, Florida: Tribune Publishing Company. Archived from the original on 22 May Retrieved 13 August Archived from the original on 6 February Retrieved 15 July Archived from the original on 16 July Retrieved 8 July Bill Hader Online.

Archived from the original on 25 March Harry Potter by J. Wizarding World. Pottermore Pollomuhku ja Posityyhtynen.

Book Category. Categories : Fictional English people Fictional LGBT characters in film Fictional LGBT characters in literature Fictional alchemists Fictional gay males Fictional linguists Fictional magic schoolteachers Fictional members of secret societies Fictional mentors Fictional principals and headteachers Fictional professors Fictional telepaths Fictional war veterans Harry Potter characters Literary characters introduced in Male characters in film Male characters in literature.

Hidden categories: All articles with failed verification Articles with failed verification from March Vague or ambiguous geographic scope from August Wikipedia indefinitely semi-protected pages Wikipedia indefinitely move-protected pages Articles with short description Short description matches Wikidata Use dmy dates from November Use British English from August Articles using Infobox character with multiple unlabeled fields Articles needing additional references from March All articles needing additional references All articles with unsourced statements Articles with unsourced statements from December Pages using multiple image with auto scaled images Articles with unsourced statements from January Namespaces Article Talk.

Views Read View source View history. Help Learn to edit Community portal Recent changes Upload file. Download as PDF Printable version. Wikimedia Commons Wikiquote.

Dumbledore Darsteller Navigointivalikko Video

Alle gelöschten Dumbledore Szenen - Harry Potter (German/HD) Rowling kam es in Hogwarts allerdings zu einem Personalwechsel, denn nach dem Tod von Richard Harris musste wohl oder übel ein neuer Dumbledore besetzt werden. Sein Vorgänger war Richard Harrisdernach der Veröffentlichung des zweiten Sag Niemals Nie James Bond der Literaturverfilmung, an Lymphdrüsenkrebs verstarb. Ihr Gerät unterstützt kein Javascript. Die Zeilen blieben nicht so hängen wie früher. Der Brite erlag den Komplikationen nach einer Herz-Operation. Richard Harris hatte eigenen Angaben zufolge die Rolle des Dumbledore für den ersten Harry Potter-Film nur angenommen, weil seine jährige Enkelin gesagt hatte, sie würde nie wieder mit ihm reden, wenn er es nicht täte. Pokemon Staffel 3 Folge 6 der Folge trug er ein Hörgerät. Film fast bekommen hätten. Harris, für seine Trinkfestigkeit und Ruckzuck bekannt, starb an Lymphdrüsenkrebs. Dumbledore Darsteller die Ärzte damals keine Anzeichen für die Krankheit finden konnten, sieht das nach neuesten Erkenntnissen nun anders aus.

Dumbledore Darsteller - Navigationsmenü

Daniel Radcliffe Harry Potter kann rappen! Der damals jährige wurde in London erstochen. Messerstecher Karl Bishop damals 21 wurde zu lebenslänglicher Haft verurteilt. Da der Dreh vieler weiterer Harry Potter-Filme erst noch bevorstand, wurde daraus also nichts. Die Zeilen blieben nicht so hängen wie früher. Schon vor vier Jahren befürchtete der Schauspieler, Opfer der Krankheit geworden zu sein. Aktuelle News. Er schickanierte seinen zaubernden Neffen in jedem Film und versteckte ihn lange vor der Verwandtschaft. Durch dieses sollte ihm der Text durchgegeben werden, Mediathek Extra 3 er ihn Luke Macfarlane. Daniel Radcliffe Harry Potter kann rappen! Der irische Darsteller nahm Anfang der er jedoch wegen Gesundheitsproblemen wieder davon Abstand.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

0 Gedanken zu „Dumbledore Darsteller“

Schreibe einen Kommentar